.υδραυλικα λαρισα

Οικοεπισκευαστική

Service - Υδραυλικών & εγκατάστασης θέρμανσης Νομού Λάρισας

oikoepiskevastiki.gr

Τηλ:6973731118

Από την επισκευή ενός απλού ντούζ ...

...μέχρι την εγκατάσταση ολοκληρωμένων Υδραυλικών & Θερμικών έργων

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

  Slashdot's Menu

 

 

 

 

 

 


Εγκατάσταση θέρμανσης

 

1

..Το καλοριφέρ και η εγκατάστασή του καλύπτει σχεδόν όλο το κτίριο.

Η ανάγκες συντήρησης του απο υδραυλικό δεν περιορίζονται στον έλεγχο των καυσαερίων και του βαθμού απόδοσης του όπως στις περισσότερες των περιπτώσεων συμβαίνει.

Αναλαμβάνουμε  τη συντήρηση του  δικτύου του καλοριφέρ και το έλεγχο των περισσότερων μερών του. 

Με τον όρο εγκατάσταση θέρμανσης κτιρίου εννοούνται το σύνολο των συσκευών, κατασκευών, αυτοματισμών κλπ., που απαιτούνται και προβλέπονται για την προσαγωγή θερμικής ενέργειας στους διάφορους χώρους του κτιρίου, με σκοπό να καλυφθούν οι θερμικές απώλειες των χώρων αυτών προς το περιβάλλον και να διατηρηθεί η εσωτερική θερμοκρασία τους σε επιθυμητά επίπεδα άνεσης.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις εγκαταστάσεις μας είναι πιστοποιημένα και προέρχονται από επώνυμους προμηθευτές. Αναλαμβάνουμε τη μελέτη του χώρου, την εγκατάσταση αλλά και την συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων θέρμανσης. Στον τομέα των θερμικών εγκαταστάσεων ανήκουν:

Κεντρική θέρμανση

Αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης σε κτίρια, πολυκατοικίες ή συγκροτήμα κτιρίων. Η εγκατάσταση αποτελείται από το λέβητα, τον καυστήρα, τον κυκλοφορητή, τη δεξαμενή καυσίμων, τις διατάξεις ασφαλείας, τις σωληνώσεις, την καπνοδόχο και τα θερμαντικά σώματα. Τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται κυρίως σήμερα στις κεντρικές θερμάνσεις είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το υγραέριο. Η ενέργεια μεταφέρεται στους διάφορους χώρους μέσω ενός θερμαντικού μέσου (νερό, ατμός, αέρας) ενώ η διανομή επιτυγχάνεται μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων ή αεραγωγών ή και συνδιασμό και των δύο.

Αυτόνομη θέρμανση

Η αυτόνομη θέρμανση στην ουσία είναι το σύστημα αυτοματισμού που εγκαθιστάται σε συστήματα θέρμανσης. Αυτό επιτρέπει την ανεξάρτητη λειτουργία τμημάτων σε μια κεντρική θέρμανση. Η αυτόνομη θέρμανση προσφέρει άνεση, ελεύθερη επιλογή του χρόνου θέρμανσης κάθε χώρου και οικονομία στη λειτουργία της εγκατάστασης.

Μια αυτονομία θέρμανσης αποτελείται από τα παρακάτω όργανα και συσκευές:

  • Τους θερμοστάτες χώρου, που ελέγχουν τη θερμοκρασία του χώρου.
  • Τις ηλεκτροβάνες αυτονομίας, που επιτρέπου ή διακόπτουν, ανάλογα με την εντολή που δέχονται, την δίοδο του θερμού νερού στα θερμαντικα σωματα του χώρου.
  • Τον κεντρικό δείκτη εντολών, την ηλεκτρονική συσκευή δηλαδή που αναλύει τις εντολές.
  • Τους ωρομετρητές, που καταγράφουν για κάθε χώρο ξεχωριστά, τις ώρες λειτουργίας, για να γίνεται με δίκαιο τρόπο η χρέωση του καταναλωτή. Τελευταία χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικοί θερμιδομετρητές, που καταγράφουν αυτόματα το θερμικό φορτίο (θερμίδες) που κατανάλωσε κάθε χώρος.

Λεβητοστάσιο

Σε μία εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, το λεβητοστάσιο είναι εκείνος ο χώρος ενός κτιρίου στον οποίο είναι εγκατεστημένος ένας ή περισσότεροι λέβητες παρασκευής ζεστού νερού ή ατμού ή αέρα για θέρμανση των χώρων ενός κτιρίου ή ενός συγκροτήματος.

Στο χώρο του λεβητοστασίου τοποθετούνται διάφορα εξαρτήματα και υλικά όπως λέβητες, καυστήρες, κυκλοφορητές κ.ά. Σε πολλά ατομικά λεβητοστάσια τοποθετούνται και θερμαντήρες νερού (μπόιλερ - boiler). Στο λεβητοστάσιο συνήθως τοποθετείται δεξαμενή πετρελαίου ενώ είναι απαραίτητο να έχει σύστημα αποχέτευσης και πυροπροστασίας.

 

 Άμεση επέμβαση
 

 
 
οικοεπισκευαστική
Η άμεση οικονομική και ποιοτική λύση σε οποιοδήποτε υδραυλικό πρόβλημα αντιμετωπίζετε
   
Designed by Mk engineering